Hvordan lage smokkesnor med navn

Personlig, praktisk og pen: en selvlaget smokkelenke med navn

Skal smokkelenken din være like unik som barnet ditt? Hva med å lage din helt egen personlige smokkelenke med navn? Det er ikke bare en personlig gave ved fødselen, men også et stilig tilbehør for barnet. Dessuten er smokkelenken en støtte i mange foreldres hverdag (hvor mange ganger har du ikke lett etter smokker?).

Her får du våre håndverksinstruksjoner for å lage din egen smokkelenke med navn som er en fantastisk DIY-opplevelse – både å lage og få i gave!

PS: Om du ikke har lyst å lage lenken selv så tilbyr vi å sette sammen en personlig smokkelenke basert på dine valg her:

Våre håndverksinstruksjoner for smokkelenker forklarer i enkelt forståelige trinn hvordan du enkelt kan lage din egen smokkelenke. Å lage en smokkelenke er enkelt, selv for uerfarne håndverksentusiaster. Du vil trenge omtrent 10-15 minutter. Så: Vær kreativ og nyt å designe din egen smokkelenke. Ha det veldig gøy med håndverk!

Materiale

Materialet som er nødvendig og greit å ha klart før du setter i gang:

Utstyret som trengs:

  • Saks
  • Lighter
  • Linjal /tommerstokk/metermål

Steg 1: Eksprimenter med farger, perler og motiver

Håndverksmaterialet du har valgt for smokkelenken ligger rett foran deg? Fantastisk! Da kan vi begynne med selve håndverksarbeidet: Kreativiteten din er etterspurt! Eksperimenter lekent med plasseringen av perlene. Bytt ut enkelte perler, prøv forskjellige farger og former – og design drømmesmokkelenken din perle for perle med masse moro. En liten begrensning for kreativiteten din er den tillatte maksimale lengden på 22 cm for smokkeholdere – målt inkludert sløyfen, men uten klipsen!

Du kan enkelt skjule knuten på sløyfen med en sikkerhetsperle. Den har to hull av forskjellige størrelser slik at knuten på sløyfen kan skjules inni den. Pass på at det større hullet på sikkerhetsperlen peker utover.

Steg 2 – Gjør klar tråden

Liker du designet på smokkelenken din? Fantastisk! Da er det på tide å gjøre seg klar til å tre på perlene. Dobbel PP-polyestersnoren slik at den er litt lengre enn smokkelenkedesignet ditt.

Uten å bruke et lite verktøy vil det være vanskelig å tre på perlene. La oss bruke denne lille trikset: Tre en tråd gjennom en nål. Du trenger tråden fordi du ellers ikke vil kunne fjerne nålen fra den ferdige smokkelenken. Knut tråden så stramt som mulig i enden av snorens løkke – ellers kan den løsne under treingen. Du kan nå enkelt føre nålen gjennom perlene. Tråden vil trekke snoren gjennom dem.

Steg 3 – Tre på perlene

Vi begynner med å tre på perlene på siden der du senere vil feste klipsen: skyv perle for perle på nålen og deretter på snoren. Resultatet: tredd på perler. På den ene siden finner du nå en løkke der du senere kan feste smokken. På den andre siden forblir de to snorstrålene. Fjern sytråden med nålen fra snoren.

Steg 4 – Sikker knytting

Knut løkken slik at den fortsatt er bred nok til at smokken kan festes til den senere. Klipsen kan hjelpe deg: Hvis den passer gjennom løkken, er den stor nok. Skyv perlene mot knuten. Hvis du bruker en sikkerhetsperle for smokkelenken, vil knuten nå forsvinne inn i det større hullet på perlen.

Steg 5 – Vi fester på klips

La oss feste klipsen til lenken: Lag en halvknute på siden av smokkelenken med de to snorendene. Tre smokkelenken gjennom den metalliske øyeløkken på smokkklipsen og fest den med en dobbel knute.

Like før knuten, forkort forsiktig begge endene på PP-snoren med en saks. Smelt forsiktig snorendene med en lighter og la dem smelte sammen med knuten ved å trykke dem sammen med fingrene.

Det er veldig viktig at du sikrer knuten skikkelig og nøye. Det er den eneste måten den ikke vil løsne på!

Steg 6 – Sikkerhetssjekk

Utfør nå en rask visuell inspeksjon: Se etter skarpe hjørner og kanter eller løsbare deler. Sjekk lengden: Stemmer smokkelenken overens med den foreskrevne maksimale lengden på 22 cm?

Sjekk rivestyrken: Trekk i smokkelenken med all din kraft. Hvis du ikke klarer å bryte lenken, vil heller ikke barnet ditt klare det. Vær spesielt oppmerksom på at knuten på klipsen ikke løsner under strekktesten.

Ferdig! Du holder nå stolt din individuelle smokkelenke i hendene dine. Vi håper at både babyen og du vil glede dere over å ha den!

Vi i Babysjarm ønsker å gi deg en unik handleopplevelse, til dette bruker vi informasjonskapsler (cookies) og pixels. Noen av disse er nødvendige for at nettbutikken vår skal fungere, andre bidrar til at du skal få en skreddersydd opplevelse. Ved å trykke «Godkjenn» godkjenner du bruken av cookies og pixels.